Muškarac izgubio obje ruke i dio stopala nakon jednog ugriza buhe

Muškarac iz Teksasa je izgubio obje ruke i dio stopala nakon jednog ugriza buhe koja mu je prenijela tifus.

Michael Kohlhof iz Teksasa pretrpio je teške posljedice nakon što ga je ugrizla buha, što je rezultiralo ozbiljnom sepsom i gubitkom ekstremiteta, prema izvješću njegove obitelji.

Prošlog mjeseca, Kohlhof je hitno prebačen u hitnu pomoć u San Antoniju nakon što je osjetio gubitak osjećaja u nožnim prstima i simptome slične gripi, kako je prvo vjerovala njegova obitelj, navodi se u GoFundMe kampanji koju je pokrenula njegova majka, J’Leene Hardaway.

Nedugo nakon toga, njegovo zdravstveno stanje naglo se pogoršalo, te je Kohlhof pao u septički šok i hitno prebačen na intenzivnu njegu. Njegovi organi su počeli otkazivati, a liječnici su ga držali na životu uz pomoć respiratora, dijalize, antibiotika, vazopresora i brojnih IV lijekova.

Michaelovi zdravstveni problemi proizašli su iz rijetke vrste tifusa zbog koje je pao u septički šok; Foto: FOX 26

Uzrok sepse je tifus kojeg je prenijela buha

Prema riječima Kohlhofove majke, J’Leene Hardaway, liječenje vazopresorima dovelo je do razvoja suhe gangrene na rukama i stopalima muškarca. Obitelji su liječnici rekli da je uzrok Kohlhofove sepse tifus kojeg je prenijela buha.

Brat, Greg Kohlhof, je izjavio za KENS5 da je njegov brat “zamalo umro jednom ili dvaput” i da su se bojali da je možda mrtav. Kohlhof se čudesno izvukao nakon 11 dana intenzivne medicinske skrbi, a 1. srpnja je skinut s respiratora i sedativa, ali je pretrpio teške fizičke posljedice.

Nažalost, gangrena na rukama i stopalima bila je nepovratna, pa su liječnici bili prisiljeni amputirati obje ruke do podlaktica i polovicu stopala kako bi spasili Kohlhofov život.

Tifus koji prenose buhe je iznimno rijedak u SAD-u, a prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti, javlja se u tropskim i suptropskim klimama diljem svijeta, uključujući neka područja Sjedinjenih Država, poput južne Kalifornije, Havaja i Teksasa.

Kohlhof, koji je iz Houstona, bio je u San Antoniju kako bi se brinuo o svojoj majci koja je bila na oporavku od operacije stopala. On je volonter, majstor i ljubitelj umjetnosti, a njegova strast vezana je za njegove ruke. Unatoč ovim teškim posljedicama, obitelj vjeruje da će pronaći način da nastavi živjeti punim životom i ostvariti svoje snove.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!