Crkva u San Franciscu ugostila ‘drag’ kraljice i objavila: Bože, hvala ti za njih!

Prezbiterijanska crkva u San Franciscu je po prvi put u gotovo 200 godina postojanja podržala je nedjeljne službe na kojima su ‘drag’ izvođači govorili publici koja je uključivala malu djecu.

Prezbiterijanska crkva Calvary u San Franciscu u nedjelju je bila domaćin događaja “Drag Queen Bible Story Hour” s LGBT zagovornicom Rev. Jane Spahr i izvođačima “Joann Fabrixxx” i “Flamy Grant”.

Crkva je zahvalila Bogu na “daru drag queens” i podijelila slike događaja na društvenim mrežama.

Objava na Facebooku od 18. lipnja djelomično je glasila: “… Zahvaljujemo Bogu za veliku raznolikost prisutnu u ovom svijetu i držimo se istine da je svatko od nas stvoren na Božju sliku i da ga Bog ljubi. Za dar Drag Queens, Bože, zahvaljujemo ti!”

Velečasni Victor Floyd rekao je lokalnoj podružnici NBC-a da je Calvary Presbyterian održao događaj kao odgovor na “retoriku punu mržnje” protiv drag izvođača u crkvama.

“Nadamo se da ćemo ponuditi malo ravnoteže svoj retorici pune mržnje koja je vani u zemlji, a posebno od crkava i političara, koji koriste crkve, trans osobe i drag queens kao svoje rekvizite”, rekao je Floyd.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!