6 znakova da vas Bog testira

Teško je kada prolaziš kroz teško razdoblje, a ne znaš zašto. Donosimo nekoliko znakova da vas Bog testira.

Jeste li ikada doživjeli da, čak i nakon što ste se toliko trudili, stvari ipak nisu išle onako kako ste planirali? Ili sad imate problema, a Bog kao da ne čuje vaš poziv za pomoć. Ipak, On čuje vaše molitve. Ako se čini kao da trenutno ne odgovara, ukratko, On vas testira.

Ovo su samo neki od mnogih znakova da vas Bog testira. Ako prolazite kroz teško razdoblje, uzdajte se u Boga. On zna što je najbolje za vas i On vas nikada neće ostaviti ili napustiti.

1. Prolazite kroz teško razdoblje života

Ako prolazite kroz težak period, vjerojatno vas Bog iskušava. On želi vidjeti kako ćeš reagirati pod pritiskom i hoćeš li i dalje vjerovati u Njega. Važno je upamtiti da je Bog uvijek s vama, čak i kada su teška vremena. Oslonite se na Njega za snagu i On će vam pomoći prebroditi poteškoće.

PROČITAJTE: Božje obećanje za one koji prolaze kroz teško razdoblje

2. Obiteljski problemi

Da, normalno je imati problema u obitelji, no osjeća li se to ponekad previše? Bog zna da je obitelj i vaša snaga i vaša slabost. Stoga, ponekad dopušta da vaša obitelj iskusi izazove kako bi privukao vašu pozornost i obnovio vašu vjeru u Njega.

3. Imate problema u vezi/braku

Ako prolazite kroz teško razdoblje u vezi ili braku, moguće je da vas Bog testira. Želi vidjeti hoćete li se i dalje voljeti i vjerovati jedno drugome, čak i kada su teška vremena. Upamtite, Bog zna što je najbolje za vaš odnos. Tražite Njegovo vodstvo i On će vam pomoći da prođete kroz naizgled mračna vremena.

Znakovi Bog testira
Foto: Unsplash

4. Neuspjeh u postizanju ciljeva

Vjerojatno ste učinili sve što ste mogli kako biste ostvarili svoje snove i toliko ste se trudili ostvariti svoje ciljeve. Međutim, stvari nisu išle onako kako ste planirali. Bog vas možda spašava od buduće štete, a sada želi da više vjerujete Njegovom planu.

Koliko god puta pokušali doći do svog cilja, nećete ga postići, ako to nije volja Božja. Imajte vjere da On ima nešto bolje za vas. Okrenite se molitvi i molite Ga da vam otkriva Njegovu volju.

5. Financijski problemi

Ovo je jedan od najčešćih znakova da vas Bog testira. Toliko ljudi zaboravi na Boga kada imaju sve što im je potrebno. Postanu zaslijepljeni novcem, a nekima postane glavni prioritet u životu. Zaboravljaju da je Bog njihov krajnji opskrbitelj i da su sve dobre stvari koje imaju Njegov blagoslov.

PROČITAJTE: 3 načina kako nas Bog testira kroz financije

Stoga, ako imate financijskih poteškoća, Bog vas možda uči da Mu vjerujete. On želi da se naučite oslanjati na Njega za svoje svakodnevne potrebe.

6. Zdravstveni problem

Da, Bog može upotrijebiti vaše zdravlje da testira vašu vjeru. Na primjer, ako vaše tijelo oslabi zbog bolesti, biste li i dalje vjerovali Njegovim putevima? Uvijek imajte na umu da vas Bog može čudesno izliječiti ako to želi.

Dakle, dok dajete sve od sebe da poboljšate svoje stanje, imajte vjere da vas On može izliječiti bilo kada, ako Mu to može donijeti slavu.

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!