Roditelji su čuli vrisak iz kupaone, zatekli su kćer koja nije mogla disati

Roditelji su čuli neugodan vrisak iz kupaone u kojoj je bila njihova kćer. Zbog alergijske reakcije djevojčica nije mogla normalno disati. 

Nakon što je 13-godišnja Emilia u svoju kupku stavila preparate i soli za ugodnije iskustvo, dogodilo se potpuno suprotno zbog alergijske reakcije koja je nastupila zbog – mlijeka. 

Emilia je inače alergična i sve je životne navike morala prilagoditi alergijama. No nije očekivala da će zbog kupke završiti u bolnici.

Nakon što su roditelji čuli vriske iz kupaone, uletjeli su i zatekli ju kako se muči i pokušava disati. Nazvali su hitnu pomoć koja je stigla, dali su joj adrenalin i antihistamine te su ju odveli u bolnicu, piše Mirror.

Roditelji su uplašeni i ogorčeni

Djevojčica je u bolnici gdje se oporavlja, dok su roditelji uplašeni i ogorčeni. Plaše se što se moglo dogoditi da ju nisu čuli ili da nisu bili kod kuće, a u isto vrijeme pokušavaju pokrenuti kampanju da kozmetičke tvrtke moraju posebno istaknuti određene sastojke koji su alergeni.

VIDI OVO: Što uzrokuje alergije tijekom cijele godine?

Naime, roditelji su pročitali sastav proizvoda i tek su uz ‘povećalo’ uspjeli pronaći upozorenja na preparatima.

Ipak, iz tvrtke su se javili sa svojim viđenjem situacije te upozorili da, ako podebljaju određene alergene i sastojke na proizvodu, to može dovesti do toga da ljudi previde neke druge alergene s potencijalno nepoželjnim učinkom.

U svakom slučaju, ovaj nemili događaj služi kao podsjetnik da s kozmetikom treba postupati oprezno ako ste osjetljivi, jer ipak se radi o kemikalijama.

Hvala Bogu što su roditelji ove tinejdžerice bili tamo i što su brzim postupcima spasili život svoje kćeri.

NAJNOVIJE!